Ta hjälp av rätt brottmålsadvokat

Att vara misstänkt för ett brott och genomgå en juridisk process är många gånger väldigt stressande. Men med hjälp av rätt advokat och som tar tillvara ens intressen känns det ofta bättre.

En brottmålsadvokat arbetar med olika typer av brottmål, men kan även vara specialiserad inom sitt specifika rättsområde. Det finns brottmålsadvokater som exempelvis enbart jobbar med ekobrott, narkotikabrott, våldsbrott, sexualbrott, etc. I valet av brottmålsadvokat ska man därför välja någon som är specialiserad på den typ av brott som man är misstänkt för. Det finns också advokater som jobbar inom flera olika rättsområden, men en sådan advokat ska man inte välja om man är misstänkt för ett brott. Det krävs nämligen flera års erfarenhet av brottmålsrättegångar för att bli en skicklig advokat.

Kolla upp advokaten

I Sverige har man rätt till en rättvis rättegång och är man utan medel att själv betala för en advokat kan man i vissa fall få en offentlig försvarare utsedd åt sig av rätten. Man har då även rätt att önska vilken advokat som man vill ha till sin offentliga försvarare. Det är inte alltid så lätt att veta vilken brottmålsadvokat som man ska kontakta och det är inte ens säkert att man känner till namnet på någon. På Advokatsamfundets hemsida finns det en bra sökfunktion där man kan hitta olika brottmålsadvokater och även hitta information om deras erfarenhet. Att också göra en snabbsökning direkt på olika advokatnamn kan vara bra, för att se om det kommer upp några dåliga recensioner. Mer info om brottmålsadvokat på denna sida: brottmålsadvokatmalmö.se 

21 Mar 2021