Våldtäkt – hur man anmäler brottet i Göteborg

Om man har utsatts för något som man tror kan kallas våldtäkt ska man omgående ta kontakt och söka hjälp för att få det dokumenterat hos polisen, sjukhuset eller en advokat i Göteborg.

Om man har varit med om en otäck upplevelse där någon på ett eller annat sätt gjort något med kroppen som man inte ville, kan det vara en våldtäkt eller ett sexuellt övergrepp. Kanske vet man inte själv om man vågar kalla det så.

Det kan finnas många anledningar till att man inte vill eller vågar anmäla det. Man kan ha varit berusad, det kan ha varit någon man kände eller en släkting. Då känns det tufft att gå till polisen och man vet inte vad som händer sedan.

Tvekar man att kontakta en myndighet kan man alltid kontakta en advokat eller jurist på en advokatbyrå. Det finns de som specialiserar sig på att ta hand om fall som rör sexuella övergrepp och våldtäkt i Göteborg. Där kan man få stöd och råd om hur man ska gå vidare.

En advokat blir det stöd man behöver för att få rättvisa efter en våldtäkt

Man har inte gjort något fel, utan man är ett brottsoffer. Om det anmäls, och man ser att det är ett brott som kan ge fängelse för den som gjort det, så har man rätt att få en advokat utan att betala. Under hela tiden, fram till och under rättegången, har man sedan advokaten vid sin sida för att förklara vad som händer och för att stötta.

18 Jan 2022