Misslyckad behandling - så går du vidare

För varje ny typ av behandling som dyker upp så ökar också riskerna för konsumenterna. En del behandlingar lovar väldigt brett, men håller i slutändan tunt. Det är problematiskt sett till att man kan utsätta sig själv för onödiga risker i syfte att bli av med någonting som man inte trivs med på sin kropp eller för att addera någonting man kanske saknar. Det senare kan exemplifieras av botox och fillers; två metoder som i sak är bra och välfungerande - men som kan bli ödesdigra om man väljer fel mottagning.

Det finns inga tydliga regler ännu; något som innebär att i stort sett vilken skönhetssalong i Stockholm som helst kan erbjuda tjänsten. Det kan leda till bristande hygien, feldoseringar och där resultatet blir allt annat än det utlovade. Om du exempelvis valt att vända dig till en klinik i Stockholm för att utföra en (läs flera) behandling som innebär en hårborttagning med laser och upplever att effekten uteblivit, att du kanske blivit skadad eller på något annat sätt känner att du vill ha ersättning - hur ska du då gå vidare?

Kontakta ARN och ta gärna hjälp av en jurist

Det första steget är att kontakta kliniken och berätta om dina upplevelser. Förhoppningsvis räcker det för att du ska få en ny hårborttagning med laser utförd och där nya behandlingar bokas in för att du ska bli av med din generande hårväxt. Troligt är dock att kliniken säger att de följt sin del av avtalet och att dina förväntningar varit för höga.

Det du kan göra i detta fall är att kontakta en jurist och sedan ta det hela vidare till Allmänna Reklamationsnämnden. De kan besluta i ärendet och döma till din fördel om de anser att du blivit felbehandlad. Men: det är dock ingen garanti för att du ska få pengarna tillbaka. Kliniken kan vägra och då hamnar frågan i en slags återvändsgränd som innebär att de tar en kalkylerad risk som ligger i att de väljer att bli svartlistad av ARN och att du samtidigt inte har tid, kraft eller pengar för att ta det vidare till andra instanser.

Att man som klinik, så att säga, får en prick är illa - men det är inte hela världen sett till att många konsumenter ändå inte undersöker företag/kliniker/mottagningar innan en behandling. Något som leder oss till pudelns kärna: det bästa sättet att undvika en felbehandling och en tidskrävande process i efterhand - det är att undersöka utbudet och välja rätt mottagning direkt. Oavsett om det handlar om en bröstförstoring, hårborttagning med laser, botox eller fillers i Stockholm.

Så hittar du rätt mottagning för en hårborttagning med laser

Här är några tips kring hur du kan hitta rätt mottagning för exempelvis en hårborttagning med laser i Stockholm:

  • Undersök: Se först över vilka mottagningar/kliniker som finns och försök att skaffa dig en bild av hur de ser ut först och främst. Se därefter över genom att söka på nätet. Ett tredje steg är att du kollar med exempelvis nämna ARN om de har någon information som kan vara dig till gagn i valet.
  • Seriositet. En hårborttagning med laser passar många - men långt ifrån alla är att anse som bra kandidater. Därför är den inledande konsultationen viktig och nödvändigt. Där kommer du att förklara dina förväntningar och sköterskan kommer att göra en bedömning om hur din hud passar. Optimalt ska du ha ljusare pigment och mörkare hår. Skulle du vara mörkhyad eller ha stora tatueringar så blir inte effekten lika bra. En oseriös klinik skulle genomföra en hårborttagning med laser oavsett - en seriös skulle rekommendera andra alternativ istället.

Att ta sig tid för att undersöka för att undersöka mottagningar innan en behandling/ingrepp kan vara det som besparar dig både lidande, pengar och en tidskrävande process i framtiden. Framförallt kan den undersökningen ge dig det viktigaste, i det här fallet: ett område utan generande hårväxt.

Här kan du läsa på innan du genomför behandlingen: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se.

3 Jul 2018