Hitta rätt advokat i Göteborg

Bor du i Göteborg? Framsidan av Sverige – som alla Göteborgsälskande västkustbor gillar att säga. Även i Göteborg, förekommer det brott, tvister och andra juridiska händelser som alla kan behöva en advokat i Göteborg. Bara i staden Göteborg finns det minst 250-300 olika advokatbyråer. På varje advokatbyrå, brukar det arbeta 5-10 advokater och rättsbiträden. Alla advokater är ju minst lika olika som vi, lekmän. Det finns duktiga advokater, och så finns det de som inte är det. Tyvärr. Så hur får man tag i en duktig advokat oberoende vilken slags advokat som man behöver få tag i.

Lyssna på rykten och skvaller

Här lönar det sig verkligen att lyssna på rykten och skvaller om advokater. De som är duktiga och vinner många rättegångar, får nämligen ett gott rykte om sig. Några sådana advokater som har blivit kända, är ju Leif Silbersky och Elisabeth Massi Fritz. Det finns fler exempel på andra duktiga advokater, även om det inte kommer med här. Det är nämligen stor skillnad på någon som är duktig och någon som inte är det. En duktig advokat kan hitta andra bevis som en åklagare, motpartens advokat inte hittar, är påläst, noggrann och kan tänka "utanför boxen". Sådant är viktigt om man ska kunna bevisa något.

Fråga andra advokater

Om man frågar en advokat om de känner till någon annan advokat, som kanske arbetar utanför deras område, de flesta advokater specialiserar sig nämligen inom ett särskilt område, kan man oftast få bra tips och råd. De känner ofta till varandra och de brukar ha en bra koll på vilka som är duktiga och bra.

Fråga intresseorganisationer

Får man inte napp på något annat sätt, kan man i stället fråga intresseorganisationer, de vet oftast vilka advokater som är duktiga. Här kan man alltid fråga Brottsoffermyndigheten, kvinnojourer, barnrättsorganisationer och andra föreningar som arbetar för en viss fråga. Är det en intresserorganisation som lobbar och arbetar för en viss fråga, har de ofta vetskap om vilka advokater som är duktiga inom samma område.

Söker du advokat för vårdnadstvist?

Befinner du dig i en vårdnadstvist? Behöver du en duktig advokat som kan hjälpa dig genom en vårdnadstvist. Då kan man behöva en advokat som kan allt som rör barns vårdnad, boende och umgänge. Bland det viktigaste är att advokaten har erfarenhet, tänker på rätt sätt, och som först och främst har barns rättigheter och försöker få fram det som är bäst för barnet och inte bara föräldrarna. Läs mer här: https://www.vårdnadstvistgöteborg.se.

15 Aug 2019